Geloof het of niet: van water kun je dik worden! Althans, dit stelt professor Adam Carey, voedingsdeskundige bij de Metropolitan Universiteit in Leeds. ” Water bevat verontreinigde stoffen die gezondheidsklachten veroorzaken. Zelfs gewichtstoename.”
Hollywood is niet blij met de uitspraken van de Britse deskundigen. Welke celeb zweert niet bij drie liter water per dag om het lichaam te reinigen, af te vallen en jeugdig te blijven?
Ons kraanwater is meestal vrij van bacteriën die maag- en darmproblemen kunnen veroorzaken. Recent Brits onderzoek toont echter aan dat dat lang niet overal het geval is. Zo krioelen de Londense waterleidingen van te hoge loodgehaltes, hoger dan de Europese regelgeving toelaat. Want lang niet alle 60.000 oplosbare chemicaliën in de watervoorraad kunnen worden gefilterd. Een van deze stoffen is bijvoorbeeld Bisphenol A (BPA), gebruikt bij de vervaardiging van plastiek, zoals babyflesjes. Verschillende studies koppelen de stof aan hart- en vaatziekten.
Water uit een flesje lijkt ook geen oplossing. “Eenmaal geopend, is het niet langer steriel en trekt het bacteriën aan, te vergelijken met een stilstaande vijver.” Toch blijft vocht noodzakelijk, benadrukt de professor. “Alleen heeft het geen zin om gezonde voeding en levensstijl te promoten als we ons water niet onder handen nemen.”

Vergelijkbare berichten