Shin-Do leert je hoe mensen en hun energie op elkaar reageren en leert je om echte ki, innerlijke kracht, bij jezelf op te wekken en toe te passen

Innerlijke kracht is een begrip dat velen gebruiken terwijl maar weinig mensen het echt ontwikkeld hebben. Elk mens heeft het in zich krachtig te zijn, succesvol en te weten wat je wilt! Hoe wordt je krachtig, wat doe je met die kracht. Hoe kun je deze kracht bij je houden en voorkom je dat het verdwijnt naar anderen en naar situaties om je heen.

Shin-Do is dan ook een sensationele manier om met onze energie om te gaan. Deze vorm van energie wordt in het oosten ‘ki’ genoemd. Om te leren “lezen” en voelen dat we niets anders zijn dan energievelden in beweging en dat alle mensen om ons heen daar op reageren. Onder alle omstandigheden en elke dag weer…

De methode brengt meer innerlijke kracht en leert je hoe je dit kunt gebruiken. Verder brengt het veel zelfkennis, zelfvertrouwen en leert het je dat mentale kracht en fysieke (daad)kracht gelijk op gaan… Shin-Do is het geheim achter lichaamstaal!

De Shin-Do cursus bestaat uit meerdere onderdelen die elkaar afwisselen

 • Shin-Do ki oefeningen om te leren innerlijke kracht (ki) op te wekken.
 • Je leert de 4 natuurwetten waardoor de innerlijke kracht voor je te werkt, en deze natuurwetten worden uitgebreid met elkaar geoefend, waardoor je er steeds beter in wordt.
 • Tijdens de Shin-Do cursus leer je anders kijken naar anderen en naar jezelf… Shin-Do leert je hoe je voortaan kunt zien wie er ‘echte innerlijke kracht’ ofwel ki heeft en ook wie niet.
 • Na het volgen van de complete Shin-Do cursus (4 dagdelen) kun je deze kracht naar wens opwekken en toepassen.

Wat leert de Shin-Do cursus je

Shin-Do levert innerlijke kracht. En deze innerlijke kracht is niet zomaar iets “vreemds” en ontastbaars… deze kracht is meteen toepasbaar in situaties als je:

 • Werkt met mensen
 • Soms conflict tegenkomt
 • Overwicht nodig hebt
 • Echt jezelf wilt zijn
 • Wilt weten wat je (innerlijke) wensen zijn
 • Je soms laat intimideren
 • Meer wilt leren over mensen en hun reacties
 • Nu wilt weten waarom dingen soms wel lukken, en soms niet…
 • Nog prettiger met mensen wilt leren omgaan
 • Ook lichamelijk sterker wil worden. Want Shin-Do laat je ook fysiek sterker zijn dan ooit!
 • Het geheim van lichaamstaal wil leren kennen
 • Het beste uit jezelf wilt halen
 • Al bekend bent met ki-energie en er beter in wilt worden

Lichaam & Geest

Shin-Do is een sensationele manier om met energie om te gaan. Vooral daar het een verbinding tussen het lichaam en de geest bloot legt die voor velen ondenkbaar was. De Shin-Do cursus geeft je de ultieme gereedschappen om deze connectie te benutten om een beter leven te creëren en een stabiliserende factor te zijn voor je omgeving. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn…

De uitspraak dat ware kracht, op welk gebied dan ook, van binnen uit komt is niet nieuw. Veel Japanse kloosters beoefenen deze kunst al eeuwen. Werken met ki is daarbij een onmisbaar onderdeel. Shin-Do maakt niet alleen duidelijk wat bedoelt wordt maar geeft je ook de gereedschappen om het zelf te doen. Shin-Do is bijna een ‘must’ als je wilt leren om sterk in het leven te staan zonder steeds een gevoel van ‘innerlijk vechten’ te hebben.

Shin-Do® is goed geregeld

 • De naam Shin-Do is beschermd.
 • Gebruik van de naam en cursus is voorbehouden aan erkende, gecertificeerde masters (leraren).
 • Daarmee is de methode als geheel ook beschermd.

Shin-Do is een methode welke qua erkenning en registratie van de leraren helder en duidelijk is. Alle Shin-Do masters die de Shin-Do cursus geven, of Shin-Do gebruiken in hun praktijk, zijn door Nederlof Centrum opgeleid met toestemming van de Nederlof Foundation. Daar zijn geen uitzonderingen op.

De naam Shin-Do is beschermd en alleen Shin-Do masters die bij Nederlof Foundation in het register staan vermeld mogen er les in geven en de naam gebruiken.

Shin-Do® is beschermd bij het merkenbureau.

Shin-Do cursus

 • Tijdsduur: de Shin-Do cursus wordt meestal gegeven in een weekend of op 4 halve dagen.
 • Vooropleiding: er is geen voorkennis nodig
 • Certificering: ja

Praktisch

Shin-Do is vooral een praktische cursus. Elk onderdeel is na een cursus meteen toepasbaar. De cursus / training wordt ook gegeven aan het bedrijfsleven en aan diverse overheidsinstanties.

Shin-Do – Innerlijke kracht

De Shin-Do cursus brengt de student nog dichter bij zijn of haar  innerlijke kracht. Shin-Do is energie. We zijn energievelden in beweging…

Erkende masters (leraren)

Het register van erkende Shin-Do masters. Master in het werken met ki-energie, in het leggen van de link naar situaties in het dagelijks leven.

Herkomst Shin-Do

Shin-Do is qua energie en kracht afkomstig uit het boeddhisme in Japan, waarbij gewerkt wordt met de ki energie. De grondleggers van de cursus en methode zijn Sunny Nederlof en Bas Buis van Nederlof Centrum.

Shin-Do master

Max de Bruin

Shin-Do master

Ada van Dam

AuraTouch healer

Sunny Nederlof

AuraTouch healer

Nancy Pistolozzi

Shin-Do master

Joost van Rooij

Shin-Do master

Raymond Nijholt

Shin-Do master

Margaretha Besselink

Shin-Do master

Victor Kammeraat

Shin-Do master

Catharina Timmer

AuraTouch healer

Bas Buis

Loading...

Schrijf je in voor de nieuwbrief!

Zeker niet. Shin-Do is juist de ideale cursus om ki (de energie waar tijdens de cursus mee gewerkt wordt) te leren kennen. De natuurwetten van ki komen aan bod, evenals manieren om te voorkomen dat je ‘leeg’ raakt.

Lenig zijn is altijd handig, maar is voor de Shin-Do cursus zeker niet nodig. De deelnemers zijn zowel qua lenigheid als qua leeftijd uiterst gevarieerd, van 16 tot 75 jaar (alhoewel het gemiddelde wel wat lager ligt…) Ook als je heel stijf bent of een fysieke handicap hebt, kan je Shin-Do leren!

Alle Shin-Do masters hebben dezelfde opleiding gevolgd. Deze wordt gegeven door het Nederlof Centrum in Nederland. Ook de masters uit bijvoorbeeld België en Duitsland komen van deze school.

Een Shin-Do master geeft een cursus die spiritualiteit en het dagelijks leven op een prachtige manier met elkaar verbindt, waarbij de leer van Morihei Ueshiba als basis functioneert. De cursus zelf heeft echter niets te maken met ki als deel van Aikido.

Een Aikido of ki leraar heeft als het goed is (niet persé…) verstand van werken met ki, maar is daar meestal niet in gespecialiseerd en is geen Shin-Do master. Het is een totaal andere richting en werkwijze.
Hou er ook rekening mee dat de term ki-leraar of ki cursus niet beschermd is; iedereen mag het gebruiken. Shin-Do is beschermd (het is een merk) waardoor je weet wat je krijgt als student; je weet zeker dat je een geschoolde en aangesloten master (leraar) hebt.

Kosten Shin-Do cursus

Elke leraar maakt een keuze in tarief van een Shin-Do cursus. Dit hangt o.a. af van keuzes als locatie, lunch etc. De kosten van de 2 daagse Shin-Do cursus zijn echter niet heel verschillend. Zie de tarieven hieronder. Voor meer details zie de website van de leraar.

min.gemiddeldmax.
Cursus 2 dagen250275350
Cursus 1 dag135150250
Consult 60 min.657590
Shin-do - ki training erkend logo