Sin-do / Rigpa Energetic Healing Merkinbreuk

Merkinbreuk door Sin-do / Rigpa Energetic Healing

Er is in Nederland een organisatie actief onder de namen Sin-do / Rigpa Energetic Healing en Mundo Armonia Holanda, geleid door Irene Sportel en Jose A. Manchado, die een ernstige inbreuk maakt op de merknaam Shin-Do.

Ook nadat Stichting Nederlof Foundation meerdere keren verzocht heeft om te stoppen met de merkinbreuk, weigert de organisatie van Irene Sportel en Jose A. Manchado zich daar bij neer te leggen en willen alleen de h uit hun cursusnaam halen (Sin-Do i.p.v. Shin-Do). Een verandering die absoluut onvoldoende is omdat de naam Sin-Do qua uitspraak nog steeds nagenoeg identiek is aan Shin-Do en nog steeds tot verwarring zal leiden.

Hierbij nadrukkelijk het volgende:

  • Sin-do / Rigpa Energetic Healing geeft geen Shin-Do cursus, hebben ook licentie daarvoor en geen toestemming voor het merkgebruik, maar maakt inbreuk op onze merknaam.
  • Irene Sportel geeft en organiseert geen Shin-Do cursus, doch maakt inbreuk op onze merknaam.
  • Jose A. Manchado is geen gelicenseerd Shin-Do leraar bij Nederlof Foundation en misbruikt alleen de merknaam.
  • Mundo Armonia Holanda geeft en organiseert geen Shin-Do cursus, maar maakt inbreuk op onze merknaam.
  • Sin-do is dus niet hetzelfde als Shin-Do als wordt dat wel gesuggereerd door hen
  • Rigpa Energetic Healing heeft dus niets te maken met Shin-Do, al suggereren ze dat wel door hun teksten en gebruik (misbruik) van de merknaam of daar heel sterk op gelijkend.
  • Mirror Centre biedt cursussen aan onder de naam Shin-Do en de naam Sin-Do, die geen van beide echte Shin-Do cursussen zijn maar een andere cursus welke inbreuk maakt op onze merknaam.
  • De aangeboden Shin-do en Sin-Do cursussen op de website en eventuele brochures van Mirror-Centre in Amsterdam zijn geen echte Shin-Do cursussen maar komen voort uit merkinbreuk op de merknaam Shin-Do door Sin-do / Rigpa Energetic Healing, Mundo Armonia Holanda, Irene Sportel en Jose A. Manchado.

Juridische procedure

  • Vanaf 14 mei 2018 zal onze advocaat actie ondernemen.

Update – juni 2018

De tegenpartij heeft aangegeven het gebruik van het merk Shin-Do te stoppen, evenals de afgeleide en sterke gelijkende term Sin-Do. Dit is hiermee afgehandeld.

Noot:

  • De merknaam Shin-Do is eigendom van Stichting Nederlof Foundation en mag in de Benelux alleen worden gebruikt in de beheerde registers van erkende leraren / masters, door de erkende en aangesloten Shin-Do leraren en binnen de erkende leraren / master opleiding.