Vragen over voeding en suppletie

elke vraag is van belang
Moet ik 'gezond leven' om gebruik te maken van een coach?
Gezond leven is natuurlijk handig, maar dan zouden de coaches een stuk minder werk hebben… Daarnaast is ‘gezond leven’ geen vaststaand begrip en is deze ook nog eens voor een ieder verschillend! Daar kunnen we zeker mee helpen.
Wat zijn de beperkingen, ik bedoel wanneer heeft aanpassen van voeding of supplementen zin?
Aanpassen van voeding en supplementen heeft eigenlijk altijd zin. In elke levensfase, met elk figuur, elke lichaamsbouw en constitutie. Elke lichaam en elke fase heeft juist zijn eigen eisen qua voeding en suppletie; betaalde tekorten ontstaan sneller als je jong bent terwijl diezelfde supplementen boven de 40/45 jaar juist heel ongezond zouden zijn. Ook zit er veel verschil tussen mannen en vrouwen, tussen de bloedgroepen en de etnische (dna) achtergrond.
Zijn alle voedingscoaches op dezelfde manier opgeleid?
Ja. De basis van alle voedingscoaches is identiek. Dat wil zeggen dat ze de (pittige) voedingsmodule van het Nederlof Centrum hebben afgerond. Ook de leraren uit bijvoorbeeld België en Duitsland komen van deze school. Daarnaast zijn de meesten heel breed geschoold en hebben nog veel meer studies afgerond.
Mag ik dan geen wijntje meer drinken?
Een goede voedingscoach weet dat een drankje (en een wijntje is dan nog een van de beste keuzes) te integreren is in een verantwoord voedingspatroon. Het gaat om balans. Die balans omvat niet alleen de hoeveelheden maar ook een aantal supplementen die passen in een verantwoord voedingspatroon voor iemand alcohol nuttigt.