Over voeding en suppletie

aanvullende informatie

Voedingscoach

Voeding kent veel elementen. Voeding in de vorm van eten en drinken, activiteiten als voedsel voor de ziel, voedsel voor en van de aarde.

Een voedingscoach is in ieder geval gespecialiseerd in ‘gewoon’ voedsel in de zin van eten en drinken. Je gewoontes, positief en minder positief, worden geanalyseerd, bijgestuurd en indien nodig aangevuld met adviezen op het gebied van vitamines, mineralen en andere supplementen. Daarnaast hebben veel voedingscoaches nog andere disciplines in huis, variërend van meditatie tot healing en reguliere medische basiskennis en nog vele andere technieken.

Voeding
Niet elk soort voedsel is goed voor een ieder. Hoe graag we ons soms ook vergelijken met een ander; hij werd er 100 mee of had nergens last van, elk individu is anders. Daarnaast bestaan er van veel voedselsoorten vele varianten. Een komkommer uit Nederland is anders dan een echt Spaanse variant en het verteren van het vlees van een Argentijnse gras-gevoerde koe is vele malen makkelijker (lichter) dan het vlees van een Hollandse graan-eter. Een voedingscoach kan je daarin adviseren.
Vitamines
Een stof die door de (medische) wetenschap als ‘onmisbaar’ en van vitaal belang wordt beschouwd, krijgt de naam ‘vitamine’. Anders is het gewoon een supplement. Nu gaat deze regel niet geheel meer op, omdat er stoffen (supplementen) zijn ontdekt die al een naam hadden die niet met het woord vitamine begon, maar wel van levensbelang bleken te zijn. Het belang van de echte vitamines is echter niet afgenomen, integendeel.
Mineralen
‘In alle voedingsmiddelen zitten mineralen’. Dat is niet waar, helaas. In alle voedingsmiddelen zouden mineralen moeten zitten. De mens heeft vaak een tekort aan een of meerdere mineralen. Bijvoorbeeld magnesium is zo’n mineraal; van levensbelang en meer dan de helft van alle Europeanen heeft een (flink) tekort.
Supplementen algemeen
Naast vitamines en mineralen is er een heel scala aan stoffen die je balans brengen, laag-gradige ontstekingen kunnen verminderen en fysieke klachten kunnen verhelpen

DETAILS

Elke voedingscoach is uniek en biedt een andere scala aan mogelijkheden.

De ene voedingscoach is gespecialiseerd in het verlagen van je cholesterol niveaus (dat kan binnen enkele weken) en de ander werkt minder direct oplossingsgericht maar geeft je een totaal lifestyle advies waarmee, hoe wonderlijk, alle klachten een voor een verdwijnen.

Elke voedingscoach heeft een eigen profiel waarmee je kunt bepalen wie het beste bij jou past.