Gezond met individuele voeding

Gezond met individuele voeding
Gezond met individuele voeding
Yvon van der Meer

​Wat is voeding

Voedsel en water zijn van belang om te kunnen leven. Als we de juiste voedingsmiddelen tot ons nemen zorgen we ervoor dat ons lichaam optimaal kan functioneren.  Hippocrates (460-370 v. Chr.), zei al: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam zorgen voor balans en waren de pijlers van de therapie van deze Griekse arts.

Naast voeding (er)kennen we de epigenetische invloeden:

Lifestyle: de manier van leven: keuze van voedsel. De manier waarop je voedsel bereidt en eet, drinkgewoonten, rookgewoonten, hoeveelheid slaap, bewegen et cetera. Omgevingsfactoren: luchtvervuiling, voedselproductie, sociaal milieu, gezinssituatie, werk.

Balans

Wanneer we ons niet goed voelen en/of ziek zijn, zijn we uit balans. Dit kan o.a. komen door de manier van leven. Deze tijd vraagt veel van ons en als je niet oppast kom je onvoldoende aan jezelf toe. Onze manier van voedsel bereiden en onze manier van eten zijn vaak te gehaast. Steeds meer mensen denken na over wat ze eten. Maar hoe weet je wat goed voor je is. Er zijn zo veel verschillende stromingen. Daarnaast: wat voor de één goede voeding is kan voor iemand anders helemaal niet zo goed zijn. Iedereen heeft voorkeuren wat voeding betreft en laat dat nu een mooi aanknopingspunt zijn naar individuele voeding. Voeding waarmee je zorgt dat jouw lichaam de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om weer in balans te komen en te blijven. Het lichaam beschikt over een zelfherstellend vermogen dat geactiveerd kan worden. Zo is diabetes 2 omkeerbaar, AD(H)D is met voeding aan te pakken, hart en vaatziekten zijn te voorkomen, allergie is te beperken en je energielevel is te verbeteren.​

Het doel is om met behulp van voeding en aanpassing van je lifestyle in balans te komen en dus gezond te zijn en je fitter te voelen.

Hoe ziet individuele voeding eruit

Ieder van ons wordt geboren met een bloedgroep die je meekrijgt van je ouders. Bloedgroep O, A, B of AB waarbij AB de jongste bloedgroep is (een jaar of 700).

De bloedgroepen zijn ontstaan doordat de mens zich over de aarde heeft verspreid en het verteringsstelsel zich heeft aangepast aan het aanbod aldaar.

Als we naar de voeding kijken die het beste bij je past, kijken we vanuit die constitutie. Daarnaast kijken we middels Ayurveda, een oude geneeskunde, naar eventuele aanpassingen in je voeding en/of lifestyle.

Werkwijze en Behandelplan

Voorafgaand aan het eerste gesprek vul je een vragenlijst in. Aan de hand van de door jou beantwoorde vragen stel ik een werkhypothese op. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we de anamnese en de werkhypothese.

Naar aanleiding van de ingevulde anamnese, de meegenomen gebruikte medicijnen en geformuleerde hulpvraag, vindt het eerste gesprek plaats.

De hulpvraag bespreken we: waarvoor kom je. Wat zijn je verwachtingen. De opgestelde hypothese wordt besproken. Komt dit overeen met jouw verwachtingen.

Wat is voor jou voor nu haalbaar om aan te passen. We bespreken op welke termijn effect te verwachten is en welke eventuele bijwerkingen zich voor kunnen doen.

Naast de adviezen voor jouw voeding en lifestyle krijg je advies voor het gebruik van supplementen.

We komen zo samen tot een behandelplan dat geheel afgestemd is op jouw constitutie en mogelijkheden.

Tijdpad

Het eerste gesprek voeren we bij mij thuis. Dit gesprek beslaat ongeveer 45-60 minuten.

Na 3 weken hebben we een telefonische afspraak. We bespreken je ervaringen en eventuele vragen.

Na 6 weken weer een afspraak bij mij thuis. We evalueren het behandelplan door te bekijken of het plan met werkhypothese en verwachtingen klopt. Zonodig stellen we het plan bij. Deze cyclus kunnen we indien gewenst herhalen.

Uiteraard is er de mogelijkheid om tussentijds vragen te beantwoorden middels een telefonisch gesprek, de app of e-mail.

Voeding en Reiki
We hebben invloed op onze gezondheid
Amsterdam
1017WK
Noord-Holland
Nederland
0655791955

Stuur boodschap naar geregistreerde

Gezond met individuele voeding